Cursus sport en spel

 

Passie als startpunt: een bewegend kind is een lerend kind!

Knutselen, knuffelen en bewegen: een cursus voor pedagogische medewerkers waarin passie, sport en spel centraal staan

Kinderen verdienen opvang met passie! Of er nou geknutseld, geknuffeld of bewogen wordt. Ook bij het bewegen. Bewegen is noodzakelijk voor iedereen en zeker voor kinderen. Het zorgt o.a. voor beleving en veel plezier; sterker nog, bewegen is essentieel voor de ontwikkeling van kinderen.

In deze cursus sport en spel krijgen pedagogische medewerkers inzicht in het ontwerpen en begeleiden van beweegactiviteiten. Er wordt passievol en met open blik gekeken naar het eigen handelen. In het onderwijs zijn de gymleraren de beweegprofessionals. Deze specialisten gebruiken sport en spel om kinderen te leren bewegen. Maar het gaat veel verder dan bewegen alleen. Het gaat ook om kinderen zelfstandig en samen te leren bewegen. Bewegen, beleven en reguleren zijn hierin kernwoorden.

De opleiding van een pedagogische medewerker is totaal anders dan die van een gymleraar. Maar toch is er een groot raakvlak; het kind! Pedagogische medewerkers kunnen heel goed betekenisvolle lessen voorbereiden, verzorgen en evalueren. De cursus gaat hier dieper op in middels nieuwe inzichten en het aanreiken van tips en tools. Goede vakdocenten bedenken en plannen betekenisvolle bewegingslessen. Ook pedagogisch medewerkers kunnen heel goed nadenken over sport- en spelactiviteiten, ook bij hen zijn visie en doelen belangrijk. Het accent ligt dan meer bij sociale en emotionele leerdoelen; samenwerken, omgaan met winst en verlies, delen en het omgaan met en je houden aan afspraken en regels. Juist beweegactiviteiten kunnen hierin een heel belangrijke rol vervullen. Een bewegend is een lerend kind!

Het is een cursus waarin zowel de beweegactiviteiten en de begeleidingsmogelijkheden een plaats krijgen. Een cursus waarin passie het vertrekpunt is en waarin pedagogisch medewerkers over bewegen gaan nadenken. De mindset van de cursisten komt in beweging en de cursisten zelf ook!

Contact

Voor meer informatie en tarieven, neem je contact op met: Ismo Vorstermans, 06 31 68 78 80 of ismo@sportivitijd.nl.